Les infografies dels instruments musicals arriben a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet del Vallès

Ús professional

Els alumnes posen en pràctica la terminologia musical dels cartells editats pel TERMCAT

Bateria

Toquen amb maces, baquetes o escombretes?

Piano

Diríeu que fan servir el pedal de sordina?

Saxo

Creieu que està prement el botó de clau?

Violí

Sabríeu identificar la mentonera, barbaquí o barbada de cada violí?

Tots aquests termes, els trobareu a Terminologia dels instruments musicals, un diccionari que té per objectiu recollir la terminologia relacionada amb els instruments musicals, especialment els noms dels instruments i els noms de les parts de què es componen. Actualment aplega 434 termes classificats temàticament en les cinc grans categories en què, segons l'etnomusicologia i el sistema Hornbostel-Sachs, es divideixen els instruments musicals: idiòfons, membranòfons, cordòfons, aeròfons i electròfons, més un apartat per als instruments tradicionals catalans. I els termes de les parts del clarinet, la guitarra, el saxòfon, el violí, el violoncel amb l'arquet, el piano i la bateria estan il·lustrats, i formen part també de set infografies multimèdia que l'Escola de Música i Dansa de Mollet ja ha posat en pràctica.

Podeu aprendre a tocar qualsevol d’aquests instruments a l’Escola de Música i Dansa de Mollet.

L'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet del Vallès es va inaugurar el 5 de maig de 1991.
El centre ofereix classes de música a partir dels dos mesos d'edat. Aquest primer contacte amb la música fins als dos anys l'anomenen Música en família.

L'ensenyament de la dansa s'inicia a partir dels 5 anys.

L'Escola compta amb nombroses formacions instrumentals i vocals que ofereixen al llarg del curs concerts a Mollet i a fora de la ciutat. Ha participat en festivals a Dinamarca, Suècia, Suïssa, Itàlia, Noruega, Hongria, Alemanya i França.
També participa en campanyes solidàries, com la campanya d'ajuda a les escoles de música de Cuba, col·laboració que ha permès enregistrar un CD a l’Havana amb alumnes de l’Escola i la participació d'intèrprets com Joan Manuel Serrat, Pablo Milanés, Fito Paez, Ketama, Ismael Serrano o Victor Manuel, entre altres.

Vols compartir aquesta notícia?