La Cantonada, primer comerç aprenent de Montornès

Ús professional

Hussnain Ali, que és del Pakistan, serà el primer participant en aquest programa d’aprenentatge de la llengua a Montornès

En Hussnain és de Pakistan i fa uns anys que viu a Catalunya. El seu germà i ell regenten, respectivament, una botiga d'alimentació i el bar La Cantonada, un establiment molt ben situat a Montornès, que es troba justament a la cantonada entre l’avinguda de la Llibertat i l’avinguda Onze de Setembre, i que des que en Hussnain l'ha renovat, és un bar força concorregut.

Hussnain i el seu germà Jawuep parlen urdú a casa i també saben una mica de castellà. Hussnain té molt d'interès i moltes ganes d'aprendre català per connectar amb la gent. Per això quan li vam proposar de fer la formació Comerços aprenents va dir que sí de seguida, ja que entén que així també podrà donar acollida als clients que se li adrecin en català.

Hem començat la primera sessió abans de la Setmana Santa i les següents sessions s'allargaran fins a final de maig. En la primera sessió hem treballat les estructures bàsiques de salutació i comiat i d'atenció al client, i en Hussnain les ha apreses ràpidament. Ara el que cal és que els clients que arriben a la cafeteria se li adrecin en català per tal que pugui practicar el que ha après.

Comerços aprenents és un projecte que ofereix al comerç local una formació essencial en llengua catalana. S’adreça a les persones que fan atenció al públic i parlen molt poc en català. Normalment, a causa dels seus horaris laborals, no poden assistir a un curs de català i, és per aquest motiu que els tècnics de normalització lingüística es desplacen a la botiga per oferir-los unes breus sessions formatives.

Vols compartir aquesta notícia?