Un nou espai per a les parelles lingüístiques al Casal de Cultura de Montornès

Voluntariat per la llengua

L’espai, que encara no té nom, serà un bon lloc de trobada per compartir experiències

Dues parelles van coincidir el dia d'obertura

La Sala Riu Mogent del Casal de Cultura és a partir d’ara un lloc especial de trobada per a parelles lingüístiques. Les tècniques de cultura i festes de Montornès, Anna Poderoso i Marta Cordomí, juntament amb la tècnica de Català, Reyes Barragán, van prendre la decisió de treure rendiment a un espai que gairebé sempre és buit.

La Sala Riu Mogent acull molt esporàdicament petites exposicions; el trimestre passat va acollir uns tòtems desplegables sobre la figura de Josep Vallverdú, i també l’exposició de fotografies del ral·li fotogràfic de les Festes de Sant Sadurní. Es va valorar que aquestes mostres breus són perfectament compatibles amb el fet de donar ús a aquest espai com a lloc de trobada de parelles lingüístiques. 

Per gentilesa de Cultura, aquestes parelles poden prendre un refresc o una infusió, que tenen a la seva disposició en un petit espai dins la sala. També compten amb llibres, revistes, diccionaris, fitxes “llegir per parlar”, quadernets “Parlem tu i jo” per iniciar la conversa. En la decoració i posada en marxa de l’espai també hi van participar les administratives, Pepa Rouch i Olga Sánchez, a qui també els va agradar la idea de donar més vida a la Sala Riu Mogent.

El dijous passat dia 22 de febrer vam donar obertura a l’espai i ja van coincidir-hi dues parelles. Això ens anima a pensar que potser es poden donar converses de grup o intercanvi de parelles a l’hora de parlar.

L’espai es podrà utilitzar en horari d’obertura del Casal:

  • Matins: dilluns, dimarts i divendres de 10 a 14
  • Tardes: de dilluns a dijous de 16 – 20/ Divendres de 16 a 17 h

Voldríem trobar un nom ben atractiu per aquest espai, un nom que convidés a venir, que animés a xerrar..., però aquesta tasca ens ha quedat pendent, hi anirem pensant al llarg d’aquests dies. Potser demanarem parer les parelles lingüístiques. 

     

Vols compartir aquesta notícia?