Pitapes Mollet i Pitapes Granollers s'adhereixen al Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

Dos nous establiments s’afegeixen a la xarxa de comerços col·laboradors del Voluntariat per la llengua

Pitapes Mollet (situat al carrer de Berenguer III, 71, de Mollet) i Pitapes Granollers (al carrer Miquel Ricomà, 55, de Granollers) són dos restaurants de tapes, vermuts i platets, molt ben situats al centre d’ambdues poblacions.

Amb les noves adhesions, els aprenents que els costa un xic de parlar en català saben que en aquests restaurants els ajudaran a expressar-se en català, encara que el parlin amb dificultat, perquè han adquirit el compromís de garantir que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Els establiments reben un diploma en què se'ls reconeix el foment de l'ús de la llengua i la cohesió social, i la seva implicació amb el programa i la seva aportació. I tots els establiments adherits en aquest programa s'identifiquen amb un adhesiu que es penja en un lloc visible de l'establiment.

Qualsevol establiment pot adherir-se al programa. Trobareu la llista d'establiments adherits en aquest enllaç.

Vols compartir aquesta notícia?