Fira d'Entitats de Voluntariat de Granollers

Difusió, Voluntariat per la llengua

Les entitats de voluntariat de Granollers han organitzat novament una jornada d'activitats per donar a conèixer la seva tasca, i alhora animar a la ciutadania a formar part dels projectes socials que hi ha a la comarca

Dissabte 21 d'octubre la Taula d'Entitats del Punt de Voluntariat va celebrar la Fira d'Entitats a la Plaça Maluquer i Salvador. La jornada va començar a les 11 h amb un esmorzar i va continuar fins al migdia, amenitzada per les entitats participants, amb el joc del Paraulògic Gegant, entrevistes, reconeixements i presentació de les entitats.

L'objectiu de la fira va ser donar a conèixer les diferents entitats de voluntariat de la ciutat i els diferents projectes que duen a terme. La ciutadania va poder conèixer els diferents voluntariats de Granollers, gràcies a les taules informatives: El Punt de Voluntariat, la Creu Roja, el Voluntariat per la llengua, Mans Unides, els Amics de la Gent Gran, Oncovallès, El Xiprer, l’Associació Dimas i Granollers Pedala.

A través del joc del Paraulògic, en format gegant de 150 x 150 cm, es va poder jugar i aprendre noves paraules en català. I es van sortejar samarretes del Punt de Voluntariat si els participants trobaven un “tuti”. Hi havia 258 mots possibles i 5 “tutis”.

El Punt del Voluntariat de Granollers és un projecte destinat a promoure la cultura de la participació a través de la figura del voluntariat, vinculant les persones interessades en fer voluntariat a Granollers, amb alguna entitat sense ànim de lucre que desenvolupi projectes en aquest àmbit.

El Voluntariat per la llengua (Vxl) és un programa que posa en contacte persones que tenen coneixements bàsics de català (aprenentes) amb persones que el parlen de manera habitual (voluntàries) per tal que puguin parlar en un context real. Es troben 1 hora a la setmana per conversar en català. Tothom que vulgui ser parella lingüística pot fer-ho a través del web del Voluntariat per la Llengua (www.vxl.cat) o adreçant-se personalment al Servei Local de Català de Granollers (c. Enric Prat de la Riba, 84, 1a planta) o a través del mòbil 634 75 71 38 o a granollers(ELIMINAR)@cpnl.cat

Vols compartir aquesta notícia?