Dues noves pel·lícules d'animació doblades al català a les sales de cinema del Vallès Oriental

Oci en català

Astres immòbils. La Chenghua i altres contes i L'osset Boom. La llegenda del robí màgic, al Cinema Alhambra de la Gariga i al Cinema Edison de Granollers

Aquestes dues pel·lícules d'animació han estat doblades amb el suport de la Secretaria de Política Lingüística.

Astres immòbils. La Chenghua i altres contes

Tres històries proposen un viatge a universos visuals únics partint del simbolisme dels colors i les formes. A Astres immòbils, la Chenghua, una nena de nou anys que ha de fer de traductora per als seus pares d'origen xinès, busca evadir-se amb la seva afició per l'espai. Luce i la roca narra l'amistat entre dos personatges que, tot i semblar no tenir res en comú, s'enfronten junts a la seva por al desconegut. A la faula El naixement dels oasis una serp de sang freda i un camell de sang massa calenta es fan amics fins al final dels seus dies.

Projeccions al Cinema Edison de Granollers

- Dissabte 30/09, a les 16.30

- Diumenge 01/10, a les 17.30 h

Projeccions al Cinema Alhambra de la Garriga

- Dissabte 30/09, a les 12 h i a les 16 h
- Diumenge 01/10, a les 16 h

L'osset Boom. La llegenda del robí màgic

Mentre transporten una relíquia a un client, algú la roba i acaba en una botiga de joguines, dins d'un os de peluix. Un lladre professional, que se la vol quedar, aconsegueix que el contractin a la botiga. Això no obstant, s'haurà d'enfrontar al major obstacle de tota la seva carrera: joguines vives.

Projecció al Cinema Alhambra de la Garriga

- Dissabte 07/10, horari pendent

Impuls a la difusió del cinema en català

El català i l'audiovisual són eixos estratègics del Departament de Cultura per a l'actual legislatura. El Departament ha obert vies de diàleg amb tots els agents del sector incloent-hi les plataformes audiovisuals. Així, en aquest àmbit, el Govern i la CCMA han acordat la incorporació de centenars de títols en català a les plataformes audiovisuals. Mitjançant un conveni, la Corporació cedeix les seves pel·lícules i sèries ja doblades al Departament, que al seu torn les fa arribar a les plataformes, gràcies a les converses que ha establert amb elles des del principi de la legislatura.

Vols compartir aquesta notícia?