La Residència La Immaculada de Mollet, punt d'inscripció del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua

La Residència La Immaculada s'afegeix a la xarxa d'ens adherits al Voluntariat per la llengua

La Residència Immaculada vol potenciar el programa del Voluntariat per la llengua entre els seus residents, perquè, si ho desitgen, puguin formar part de les parelles lingüístiques de la ciutat.

Al final del mes de juny es va fer un pilotatge amb una primera parella lingüística: una resident que va ser aprenenta lingüística algunes setmanes i una voluntària, que es va apuntar al programa van practicar en català. Quan li vam preguntar a l'aprenenta lingüística, per què s'havia apuntat al programa ens va dir que era el més normal: “visc aquí i vull que em parlin en català”. Amb la seva voluntària no es coneixien prèviament, però ja ho diuen que "quan parles fas màgia", i de mica en mica es van anar coneixent. Per circumstàncies de salut diverses al setembre no van poder continuar l'experiència, però des de la Residència, vetllaran per continuar potenciant aquesta iniciativa.

Cada vegada més ens se sumen al Voluntariat per la Llengua (VxL), el projecte de referència del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en què es fomenta l'aprenentatge de la llengua catalana, a través de la pràctica en sessions disteses i naturals.

Les empreses, les entitats i associacions o els establiments poden participar en el VxL de diverses maneres: difonent el programa, sent Punt d'inscripció o Punt de Trobada del VxL, aportant persones voluntàries i aprenentes d'entre els seus associats i associades, constituint parelles lingüístiques, afegint-se com a punt de referència de pràctiques lingüístiques, oferint les seves activitats als participants o col·laborant puntualment en l'organització d'activitats conjuntament amb els CPNL. Ofereixen espais i activitats perquè les persones usuàries practiquin el català.

Vols compartir aquesta notícia?