El VII Gran Dictat de Caldes de Montbui fomenta l'ús de la llengua catalana en l'àmbit del ciclisme

Difusió, Servei d'Assessorament Lingüístic

El Gran Dictat, organitzat per l'Oficina de Català i l'Ajuntament de Caldes recupera el format completament presencial

Foto final del participants

Dijous passat, 8 de juny, 16 alumnes de les diferents escoles de Caldes de Montbui van ser  els protagonistes de l'activitat dedicada a la difusió del vocabulari de ciclisme A rodar. Lèxic de ciclisme. Pedalem en català!, que van elaborar el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Caldes de Montbui, conjuntament amb el TERMCAT.

Quatre grups formats per un membre de cada escola han jugat a La paraula mal dita, La paraula amagada i El lletra a lletra. Aquestes proves han servit per seleccionar els dos equips que arribat a El gran dictat final, on s'ha decidit quin equip era el campió. Aquest any, el concurs s'ha pogut fer en plena presencialitat a la Sala Pilar Aznar de les Cases dels Mestres, que ha aplegat més de 250 persones, principalment nois i noies de les escoles de Caldes que volien animar els seus companys.

La rebuda dels infants i dels representants de les escoles l'han fet la regidora de Foment del Català, Laia Cuscó i el regidor d'Educació, Josep Busquets, que els han convidat a utilitzar el català no només a l'escola, sinó en les activitats esportives i de lleure.

Al Gran Dictat hi participen els alumnes de 5è de primària de totes les escoles de la vila, uns 220, que un cop tenen el lèxic, el practiquen amb diferents activitats que ha creat l'Oficina de Català de Caldes, juntament amb les escoles. A partir d'aquestes activitats cada escola selecciona els quatre alumnes que concursen en el Gran Dictat, que conté proves extretes d'El gran dictat de TV3.

Vols compartir aquesta notícia?