Nova parella lingüística a Montmeló

Voluntariat per la llengua

De mica en mica s'omple la pica, això vol dir que amb paciència i amb petites passes es pot fer camí i arribar ben lluny. Aquest és l'objectiu del Voluntariat per la llengua per tal d'aprendre a fer ús del català sense necessitat de canviar de llengua.

La Conxita i el Miguel comencen les primeres converses.

A Montmeló s'ha pogut formar una nova parella lingüística amb en Miguel i la Conxita. En Miguel, un jove empresari de El Salvador que fa un parell o tres d'anys que viu a Montmeló, el qual estudia català i ha vist la necessitat de practicar la llengua oral per tal d'ajudar la seva filla quan porta deures de l'escola, quan s'ha d'aprendre una cançó en català, o senzillament per llegir-li un conte.

La seva voluntària lingüística és la Conxita, una montmelonina que després de viure més de 15 anys a Alemanya, ha tornat al seu poble, als seus orígens i vol donar un cop de mà a les persones interessades a parlar català. Ella és conscient de la dificultat d'aterrar en un país lluny del teu en què la llengua de comunicació no és la que domines.

Aquesta parella lingüística es trobaran durant unes setmanes a fi de practicar la llengua perquè el Miguel se senti còmode, conegui noves paraules i aconsegueixi mantenir una conversa en català amb el suport de la Conxita.

Vols compartir aquesta notícia?