Alumnes del Bàsic 1 visiten l'exposició de fotografies de l'associació Lleure Montornès

Cursos de català, Cursos de català

El passat dimarts 23 de maig els alumnes de Bàsic 1 van dedicar el final de la classe a visitar l’exposició de fotografia de muntanya de l'associació Lleure Montornès. En aquesta visita van descobrir vocabulari de flora, de fauna i de material de muntanya i van haver de triar la seva fotografia preferida. L’exposició estarà instal·lada a la Sala Riu Mogent del Casal de Cultura fins al 9  de juny.

La Sala Riu Mogent del Casal de Cultura acull fins al 9 de juny una exposició fotogràfica organitzada per Lleure Montornès, l’associació excursionista del municipi. Aquesta exposició ens mostra fotografies de les darreres sortides que ha fet l’associació i es complementa amb exposició de material per fer excursions de muntanya i amb informació sobre flora i fauna tant de Montornès com de Catalunya en general.

Els alumnes van conèixer vocabulari com: grampó, mosquetó, gaiato, arnès, piolet, cantimplora… i vam descobrir que al Parc de la Serralada Litoral tenim una gran varietat de plantes i animals. Els va cridar molt l’atenció que a les muntanyes properes es puguin trobar animals com l’esquirol, el conill, la llebre, el cabirol… No els va sorprendre veure-hi informació sobre el porc senglar, animal que ja coneixien perquè se n’havien trobat algun caminant pel bosc o a les carreteres properes.

En aquesta classe del Bàsic 1 hi ha persones procedents de diferents països de Sud-amèrica i de l’Àfrica, on no hi ha aquests tipus de fauna i flora. Els procedents del Marroc van estar molt contents de trobar entre les fotografies algunes d’indrets del seu país. En acabar la visita, cada  alumne va triar una fotografia preferida.

L’associació Lleure Montornès clourà l’exposició amb un acte obert a tothom el 9 de juny a les 19 h en el qual es premiaran les 3 millors fotografies, que hauran estat escollides per l’Associació Fotogràfica de Montornès. Esperem que entre aquestes tres fotografies es trobi alguna de les preferides pels alumnes del Bàsic 1.

      

Vols compartir aquesta notícia?