Un nou taller de sardanes a Montornès amb la voluntària Encarna Gascón

Voluntariat per la llengua, Cursos de català

La voluntària Encarna Gascón imparteix el segon taller de sardanes del curs 2022- 2023. Aquest cop han estat els alumnes del Bàsic 3 els qui s’han endinsat en el món de la nostra dansa nacional.

El passat dijous 20 d'abril els alumnes del Bàsic 3 de Montornès del Vallès van dedicar la segona part de la classe a descobrir la sardana. En primer amb un Power Point  van conèixer la història d'aquesta dansa popular: orígens, evolució, instruments, les ballades de Montornès... I en segon lloc van aprendre els passos bàsics i van ballar els primers compassos d’una sardana.

Com en el primer taller del curs, que es va fer al mes de novembre, la persona encarregada de fer aquesta petita introducció a la sardana va ser Encarna Gascón, voluntària lingüística i mestra de sardanes. Encarna Gascón va venir acompanyada del seu marit, Antoni Feliu, també sardanista, que la va ajudar en el moment d'ensenyar els passos de la dansa als alumnes. Ara, l'Encarna i l'Antoni fan aquests tallers sota l'empara de l'associació Palau Dalmanla, que vol dinamitzar activitats culturals al municipi.

Els alumnes del Bàsic 3 van aprendre de seguida els passos per això l''Encarna i l'Antoni els van animar a participar en la ballada que tindrà lloc el diumenge de Sant Jordi a la tarda. Ara tothom que vulgui pot aprendre sardanes, ja que des de l'associació Palau Dalmanla i de la mà de l'Encarna  es promou un taller gratuït obert a tothom i per a gent de totes les edats.

Encarna Gascón va informar els alumnes que a Montornès es ballen sardanes quatre cops a l'any: per l'11 de setembre, Diada Nacional de Cataluna; el 29 de novembre, per Sant Sadurní, patró de Montornès; a l'abril, per Sant Jordi, i per acabar, al setembre, el diumenge de Festa Major.

El proper diumenge 23 d’abril tenim tots una cita a la plaça Pau Picasso de Montornès per ballar sardanes envoltats de llibres i de roses.

       

Vols compartir aquesta notícia?