Montornès celebra de nou la Festa del Voluntariat. Un reconeixement de l'Ajuntament a totes les persones voluntàries

Voluntariat per la llengua

Aquesta festa, organitzada pel Departament de Participació i Ciutadania, vol ser un gest d’agraïment de l’Ajuntament de Montornès cap a les persones del municipi que participen en algun tipus de voluntariat, entre els quals també es troba el Voluntariat per la llengua.

Els voluntaris Salvador Pila, Salvador Coma, Jesús Álvaro i M. Rosa Vinyallonga

El passat divendres 24 de febrer al vespre en un acte de tarda al Teatre Margarida Xirgu de Montornès, va tenir lloc novament la Festa del Voluntariat de Montornès, un acte per reconèixer la tasca de les persones que fan voluntariat al municipi, ja sigui des de les entitats com en projectes de voluntariat social. L'esdeveniment va comptar amb l’assistència d’alcalde José Montero; la regidora de Cultura, Mercè Jiménez; la regidora de Paticipació Ciutadana, Mar Garcia, i la presència de més d’un d'un centenar de persones pertanyents a entitats del poble i d'altres que són voluntàries en diversos projectes.

L’objectiu d’aquest festa és reconèixer la tasca social i educativa que les persones voluntàries fan a través de les entitats i col·lectius ciutadans. També vol ser un espai de trobada i interrelació entre les persones i les associacions que promouen aquesta acció transformadora que suposa fer un voluntariat. A Montornès hi ha una setantena d'associacions de temàtiques diverses: culturals, animalistes, esportives, socials, solidàries... i també projectes de voluntariat com els que duu a terme la Biblioteca de Montornès o l'Oficina de Català, mitjançant el Voluntariat per la llengua. La festa també va servir per atorgar premis a les entitats que enguany han destacat per algun motiu.

Els voluntaris i voluntàries de català que hi van assistir s’hi van sentir molt ben acollits i valorats; també van poder relacionar-se amb d’altres persones i donar a conèixer el Voluntariat per la Llengua. La companyia de teatre de Robert Gobern va ser l'encarregada de dinamitzar la trobada amb un petit espectacle i amb dinàmiques participatives per promoure la interrelació entre els assistents. També es va instal·lar un taulell de suggeriments en el qual els participants van poder deixar les seves opinions sobre què era per a ells ser voluntari, explicar el seu voluntariat i fer suggeriments per a nous projectes.

La voluntària lingüística Encarna Gascón va retrobar-se amb Fatoumata Gakou, de l’associació Bakadaji Help The Gambia, a qui havia conegut de petita quan l’Encarna era voluntària lingüística de la seva mare; altres voluntaris com Savador Coma, Jesus Ávaro, M.Rosa Vinyallonga o Jazmin Edith Cervantes, que habitualment no coincideixen, van assistir a l'acte i van poder parlar de les seves experiències.

A la Sala inferior del teatre s'hi van exposar uns plafons explicatius amb tots els tipus de voluntariats que s'estan duent a terme a Montornès i fotografies de les activitats, incloses les fotografies d’algunes de les nostres parelles lingüístiques. Hi va haver un petit refrigeri que també va servir perquè els assistents intercanviessin opinions.

Fotografia Servei de Premsa de l’Ajuntament de Montornès

   

   

Fotografies proporcionades pels voluntaris i aprenents assistents a l’activitat.

Vols compartir aquesta notícia?