Primera parella lingüística de 2023 a Montornès

Voluntariat per la llengua

Estem d’enhorabona, comencem l’any i ja tenim una nova parella lingüística: en Carles i en Luis.

Nova parella lingüística de Montornès del Vallès. D'esquerra a dreta. luís i Carles

Acaba de començar el 2023 i ja tenim una parella lingüística nova: en Carles i en Luís. En Luis havia estat alumne dels cursos de català fa uns anys, ara vol reprendre la seva formació, vol reforçar la competència oral en català i va demanar de participar en el Voluntariat com a aprenent; en Carles, pocs dies després i animat per un altre voluntari, va venir a l’Oficina per oferir-se també per fer de voluntari. Una bona coincidència!

Fa uns dies, en una trobada a l’Oficina de català, es van poder conèixer i ja van planificar quan i on es trobarien per parlar en català. Ambdós són amants de la natura i de l’esport, segur que trobaran temes de conversa comuns. De moment, si no en trobessin, saben que poden comptar amb el material que hi ha al web del Voluntariat per la llengua

Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Però podem afirmar que el Voluntariat per la llengua és molt més que això i va molt més enllà d’un intercanvi lingúístic, ja que reforça les relacions humanes, perquè posa en contacte persones que per feina, hàbits, zona de residència... possiblement no s'haurien conegut mai.

Amb en Carles i en Luis, en aquests moments a Montornès hi ha 15 parelles lingüístiques amb aprenents i aprenentes del Marroc, Hondures, Xile, Perú, Galícia, Extremadura… i a més també comptem amb una tertúlia en català oberta a tothom que es fa cada dijous d’11 a 12 a la Biblioteca de Montornès conduïda per dos voluntaris.

Vols compartir aquesta notícia?