Els alumnes del Bàsic 1 i Bàsic 2 de Montornès celebren les festes de Nadal el darrer dia de classe

Cursos de català, Cursos de català, CPNL

El darrer dia de classe del trimestre, després de l’avaluació, els alumnes dels cursos Bàsic 1 i Bàsic 2 de Montornès van parlar de les festes de Nadal i van fer una petita celebració.

Els alumnes dels cursos Bàsics de Montornès van celebrar les festes de Nadal una mica abans d’hora, amb molta alegria, però també amb enyorança.

El darrer dia de classe, després de l’avaluació, tant els alumnes de Bàsic 1 com els de Bàsic 2 van compartir experiències i van explicar a la resta de companys com eren les celebracions nadalenques en els seus llocs de procedència. Els que feia temps que eren a Catalunya també van explicar com vivien les festes des que eren aquí. Per a un bon nombre d’alumnes, sobretot del grup Bàsic 1, Nadal 2022 serà el primer Nadal lluny dels seus països i de les seves famílies, per tant l’emoció a l’hora de parlar de les seves tradicions i d’explicar les diferents festes,  costums i menjars típics es va viure a flor de pell. 

Els alumnes del Marroc van explicar que Jesús era també un profeta per a l’Islam, cosa que va sorprendre molts dels seus companys de classe, i que, tot i tenir les seves pròpies festes religioses, alguns d’ells celebraven Cap d’any, el Dia de Reis i menjaven torró i productes nadalencs que no duien greix d’origen porcí. Els alumnes de Colòmbia, Perú i Veneçuela van explicar, sobretot, els menjars típics dels dies de festa, molt abundants i amb molta carn de tot tipus, i que ells, tot i celebrar el Dia de Reis, es feien regals la Nit de Nadal o el Dia de Nadal.

En ambdós grups es va fer un petit recorregut per les tradicions de Nadal catalanes, molt desconegudes per un bon nombre dels alumnes que feia poc temps que havien arribat a Catalunya. Per tant molts d’ells van descobrir el tió, el caganer, el pessebre vivent, Els Pastorets, el raïm de Cap d’Any i la cavalcada de Reis. També hi va haver alumnes que van tastar per primer cop els polvorons, les mantegades i el torró i van descobrir que eren molt bons.

Enguany tant al Bàsic 1 com al Bàsic 2 hi ha força alumnes procedents de Colòmbia, que van compartir amb la classe la nadala El burriquito sabanero; a la cantada s’hi van sumar els alumnes de Veneçuela i del Perú, ja que també és una nadala molt típica d’aquests països. Els alumnes d’Extremadura i Castella també es van animar a cantar i van optar per Ya vienen los Reyes.  Finalment tothom va aprendre dues nadales catalanes: El vint-i-cinc de desembre i El rabadà.

Va ser una tarda agradable en la qual es van compartir experiències i sentiments.

   

Tió de Nadal                                               Escena de Els Pastorets

(Imatges lliures de drets)

       

Alumnes Bàsic 2 setembre- desembre 2022        Dolços típics del Marroc per a dies de festa

Vols compartir aquesta notícia?