Els alumnes del curs Bàsic 1 visiten l'establiment Tutti Frutti de la xarxa de comerços aprenents de Mollet del Vallès

Cursos de català, Ús professional

El mes de maig, l’establiment Tutti Frutti de Mollet del Vallès es va incorporar a la xarxa de comerços aprenents de Mollet del Vallès, que impulsa el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l'objectiu de facilitar al màxim l'aprenentatge i l'ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local, sobretot quan es tracta de personal amb poc coneixement de català.

Mentre hem fet sessions de llengua, a part de la salutació i de frases genèriques, també hem après els productes que es venen a l'establiment, en aquest cas fruita i verdura, que hem anar retolant, de mica en mica, en català. Alhora, quan hem estat a la botiga, hem animat els clients a adreçar-se en català i ens hem adonat que molts clients eren alumnes nostres. Justament ara, els alumnes del curs bàsic 1 acaben d'estudiar les fruites i verdures. Una pràctica boníssima per revisar el lèxic és anar a la botiga, comprovar el que hem après i dir-ho en català: Quant val un quilo de maduixes? Teniu pomes? Quant valen les taronges? Quant val un quilo de llimones? són algunes de les preguntes que els alumnes han fet avui durant la visita.

La idea de visitar l’establiment Tutti Frutti amb els alumnes és senzillament per donar valor a l’esforç de Muhammad Umair, propietari de l’establiment, que diu “soc comerç aprenent, pots parlar-me en català” i intenta saludar i parlar en català, i animar els alumnes que fan Bàsic 1, el  primer curs en què l'alumne aprèn a fer intervencions bàsiques en converses quotidianes, per aprendre català, per practicar-lo, per revisar les fruites i verdures amb productes reals, i per comprovar que, de mica en mica, podem, també, comprar en català. Com diu el mateix Muhammad Umair, “de mica en mica, s’omple la pica”.

Ha estat una experiència gratificant. Els alumnes han conegut què és un comerç aprenent i han vist que poden adreçar-se en català a l’establiment, i Muhammad Umair ha vist que també pot ajudar els nostres alumnes i que el seu esforç compensa.

Quan aneu a comprar a l’establiment Tutti Frutti de Mollet, recordeu que forma part del projecte Comerços aprenents i que podeu parlar-los en català.

Recull de fotos

Vols compartir aquesta notícia?