El voluntariat per la llengua avança a la Garriga

Voluntariat per la llengua

A la Garriga comencen a formar-se parelles, algunes de les quals amb voluntaris que dupliquen parelles per manca de voluntaris lingüístics.

En el cas de la Garriga el Voluntariat per la llengua no ha parat de funcionar des dels seus inicis ara fa més de 10 anys. A més ha passat per diferents etapes, des d'arribar a formar més de 24 parelles a l'any, a passar-ne a 5 en format virtual per motiu de la pandèmica. Enguany hem anat formant parelles entre persones catalanoparlants i persones que porten un temps a Catalunya i es decideixen a practicar la llengua per poder-se comunicar millor en sortir al carrer.

Aquests dies hem tingut l'oportunitat de presentar 3 parelles lingüístiques noves. Hem de tenir en compte, però, que dos dels voluntaris lingüístics ja tenen altres parelles, però la manca de més voluntaris ens obliga a convidar-los a formar més d'una parella. L'Oriol és un voluntari que ha format parella lingüística en format presencial i virtual des d'abans de la pandèmia i ara ha conegut en Petru, un moldau que porta uns anys a Catalunya i ara ja té nivell per practicar la llengua. Igual li passa al Francisco, un madrileny que coneix Catalunya des de fa molt, però fins ara no ha arribat a la Garriga per parlar i practicar amb en Dídac, el seu voluntari, que li mostrarà com és el nostre poble modernista. També s'han conegut la Marina, la voluntària que s'estrena amb la Nuvia, una mexicana que està estudiant per aconseguir el nivell A2 de català i necessita un cop de mà per parlar amb fluïdesa.

Vols compartir aquesta notícia?