L'Alí, un dels comerciants de Montmeló que participa en 'Comerços aprenents'

Ús professional

L'Alí és un jove pakistanès que porta 3 anys a Catalunya, però que no ha pogut assistir a classes de català per manca de temps i desconeixença de la necessitat d'aprendre aquesta llengua. Ara ja ha après els números en català, també ha après saludar i coneix en català molts dels productes que ven a la seva botiga de queviures.

La iniciativa 'Comerços aprenents' és una proposta del CPNL que facilita que els establiments comercials puguin fer una atenció bàsica en català a la clientela.

A Montmeló és el tècnic de Promoció Econòmica, l'Ernest Micàs, qui s'encarrega de fer-los una visita a fi d'explicar-los la necessitat d'entendre la llengua que es parla al país, juntament amb el castellà, i que és pràctic conèixer-la per adreçar-se al públic que la parli. S'ha preparat un material on s'explica que el Català és qualitat, qualitat de comunicació, de disciplina, d'ordre, d'ajuda... A continuació, la tècnica de l'Oficina de Català els fa una segona visita per si volen formar part del programa de 'Comerços aprenents'.

L’Alí ha estat el primer comerciant a formar part del programa i així durant uns dies, la tècnica de l’OC l’ha visitat per practicar construccions bàsiques i vocabulari propi de l’establiment.

'Comerços aprenents' es va crear el 2019 en el marc dels diferents programes que desenvolupen el Consorci per a la Normalització Lingüística i la Secretaria de Política Lingüística per fomentar l'ús de la llengua catalana en l'àmbit socioeconòmic. En concret, és el resultat de l'anàlisi dels estudis Ofercat.

Vols compartir aquesta notícia?