Es fa el sorteig per conèixer els guanyadors de 'Fem ballar el cap' a la Garriga

Difusió

L'associació de comerciants i restauradors Asic-Som la Garriga havia organitzat un concurs amb l'Oficina de Català del poble per convidar, durant 3 setmanes, els garriguencs i garriguenques a passejar pels carrers i buscar la paraula que faltava a cada frase feta penjada als aparadors dels establiments.

Han estat 3 setmanes intenses en què hom havia d'anar amb el díptic del concurs a la mà mentre s'acostava a les botigues per barrinar la resposta de cada frase, per exemple, Anar amb el lliri a la mà, Qui no vulgui pols, que no vagi a l'era, o Ser eixerit com un pèsol, Perdre bous i esquelles, Tenir pa a l'ull... I així fins a 108 establiments, que són els que formen part de l'associació.

El concurs ha estat tot un èxit en què han participat 243 persones, el 57% de les quals han estat dones. L'edat predominant de les persones participants ha estat entre 40-50 anys, tot i que hi ha jugat 50 menors de14 anys amb l'autorització dels seus pares. Val a dir que la dona més gran que hi ha participat té 91 anys i l'home més gran en té 83.

Es van fer 3 categories de premi, depenent del nombre de respostes efectuades. Així, es va comptabilitzar que un 9% de participació va respondre de 30 a 50 frases fetes . Una segona categoria va respondre de 51 a 80 i formaven el 28% del grup. I en canvi, un 63% de participació va respondre de 81 a 108 frases. El més sorprenent és que a més respostes encertades, més participació, amb la qual cosa els i les participants van voltar pel poble per buscar les paraules que completaven les frases fetes.

Les persones guanyadores han estat la Mercè Miralles amb el 3r premi, L'Anna Nin amb el 2n i en Josep Fortuny amb el 1r premi. Els premis han estat xecs per comprar als comerços de l'Asic-Som la Garriga valorats en 50, 75 i 100 euros respectivament.

Enhorabona als guanyadors i bon vent i barca nova, fins a la propera jugada!

Vols compartir aquesta notícia?