Tornen les pràctiques lingüístiques als comerços i centres adherits de Mollet del Vallès

Voluntariat per la llengua, De la competència a l'ús

Els alumnes dels cursos de català per a adults de nivell bàsic 3 de català fan pràctiques lingüístiques reals als comerços i centres adherits de Mollet:

Abacus Mollet, rambla de Balmes, 3

Biblioteca Can Mulà, carrer d’Alsina, 1

Calçats Bambi, carrer de Gaietà Ventalló, 29

Ca n’Arimon, carrer de Ferrocarril, 80-84

Copitinta Mollet, avinguda Jaume I, 121

Hipermercat Esclat, carrer de Nicaragua, s/n, can Borrell

L'Illa Llibreria, avinguda de Llibertat, 20

Supermercat Esclat Bon Preu, avinguda de Burgos, 15

En què consisteixen les pràctiques lingüístiques als comerços i centres adherits al Voluntariat per la llengua?

Es tracta que l'alumnat del curs bàsic 3 tingui l'oportunitat de fer pràctiques reals i pugui mantenir una conversa en català. L'alumnat prèviament rep unes instruccions i un material amb un carnet que ha de segellar a l'establiment o al centre per dur-la a terme i el professorat la treballa abans i després a l'aula. D'aquesta manera, l'aprenent no només practica el vocabulari referit a productes de consum i les estructures més habituals que es fan servir quan anem a comprar o necessitem un servei, sinó que coneix l'oferta comercial del barri o de la població i els establiments on sap que serà atès en català, malgrat que encara no domini del tot la llengua.

Qualsevol establiment o centre que vulgui adherir-se i participar d'aquesta experiència d'èxit que vincula comerços i alumnat pot fer-ho adreçant-se al Servei de Català de Mollet.

El compromís mínim per part de l'establiment o centre que s'identifica com a col·laborador del Voluntariat per la llengua és el de fer l'atenció sempre en català.

Agraïm als establiments o centres participants la seva predisposició.

Vols compartir aquesta notícia?