Arriba la XVII MITMO a Mollet del Vallès! No et perdis El lèxic del titellaire!

Difusió > Fires

Coneixes El lèxic del titellaire? El trobaràs a la pàgina 7 de la revista de la MITMO, Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès.

Saps què és la llengüeta? Sí, aquest instrument de llauna que es col·loquen els titellaires al paladar per modificar la veu. Així poden interpretar personatges diferents. Se n'ha de saber molt, per fer-la servir, però.

A què ens referim quan parlem de la creueta d’un titella? Justa la fusta! És l’estri per manipular un titella, que consta de dues tiges de fusta creuades, de les quals pengen els fils del titella que el fan moure.

Recorda que diem sempre els titelles i no les titelles, perquè titella és masculí, encara que la paraula acaba en a. Un xic trampós, eh, aquest mot! Per tant, direm que ens han regalat un titella o que els titelles s'han amagat pels aparadors de la ciutat de Mollet.

Saps que vol dir fer el titella o el ninot? I fer ballar (algú) com un putxinel·li o com un titella?

Coneixes els titelles de con, de cucurutxo o d'embut?

Trobaràs totes les respostes d'aquestes preguntes i molta més informació en El lèxic del titellaire de Mollet del Vallès.

Molt bona MITMO!

Aquest lèxic es va actualitzar en ocasió de la Mostra Internacional de Titelles 2022 i ha estat elaborat amb l'assessorament terminològic del TERMCAT.

Pl. Prat de la Riba, pl. Catalunya, pl. de l'Església, pl. Europa, rbla. Fiveller i parc de les Pruneres
Mollet del Vallès

A les 17.00 h.

Vols compartir aquest acte?