El Mercat de les Fontetes de Cerdanyola se suma al projecte dels Comerços aprenents

Ús professional, Ús professional

El programa permet als treballadors del sector comercial poder oferir una millor atenció al client en català

Aquest mes de gener, la carnisseria i la parada de congelats Antonio Navarro del Mercat de les Fontetes de Cerdanyola s'han sumat al projecte dels Comerços aprenents, impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística. A Cerdanyola, aquest programa es va implantar el 2021 i fins ara hi han participat 12 treballadors de 9 comerços de diferents sectors: alimentació, estètica, decoració i articles per a la llar, reparació de bicicletes i restauració. Ara es comença el projecte a les parades dels mercats municipals. L’acció s’emmarca, a més, en el desplegament del Pla Ofercat, d’impuls de català al comerç, que es porta a terme a la ciutat.

La iniciativa consisteix a impartir al mateix lloc de treball 10 sessions de català personalitzades per a persones estrangeres que en tenen poc coneixement. Les sessions duren uns 15 minuts i a més de tractar qüestions com les salutacions, els preus o els horaris, també s'explica el vocabulari específic del comerç. Les persones que hi participen reben fitxes de vocabulari especialitzades del seu sector.

Les sessions són gratuïtes i per participar-hi només cal enviar un correu electrònic al Servei Local de Català (cerdanyola(ELIMINAR)@cpnl.cat) o trucar al 677 38 20 82.

Vols compartir aquesta notícia?