Cerdanyola obre el Dia Internacional de la Llengua Materna a tota la població

Activitats complementàries

El Servei Local de Català de Cerdanyola ha commemorat el Dia Internacional de la Llengua Materna amb activitats a les aules i propostes obertes a tota la població. Els Llenguaferits van protagonitzar l’acte central que va tenir lloc a la Biblioteca Central el dia 21 de febrer. A més durant dues setmanes més de 40 comerços i equipaments han compartit un qüestionari sobre cançons en diverses llengües del món.

Cada any es tria un tema que serveix de fil conductor per parlar de la diversitat lingüística, les llengües maternes dels alumnes i la varietat de llengües que es parlen a les aules. Aquest any es va escollir la música i les cançons. Durant dues setmanes, comerços i equipaments de la ciutat lluïen cartells amb un qüestionari a l’aparador sobre cançons en diferents llengües, al qual es podia accedir amb un codi QR. Aquest cartell es va fer arribar als centres educatius i a les entitats d'acollida de la ciutat. S'han rebut més de 80 respostes al qüestionari, les quals entraran en un sorteig d'un obsequi ofert per la Regidoria d'Educació.

A les aules dels cursos de català, també s'ha aprofitat per parlar de les llengües maternes dels alumnes, de les seves paraules i cançons preferides i de cançons que els agraden en català. Aquest trimestre hi ha 23 llengües diferents a les aules de Cerdanyola. A més, els alumnes que estan a punt d’acabar el nivell Elemental (B1) van ser entrevistats per Cerdanyola Ràdio per explicar la seva experiència aprenent català.

 

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven en favor de la seva llengua, el bengalí. Aquest any, les activitats de Cerdanyola s'han organitzat en col·laboració amb la Regidoria d’Eduació, els serveis territorials del Departament d'Ensenyament i la Biblioteca Central de Cerdanyola, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn.

Vols compartir aquesta notícia?