Comerços de Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Sant Cugat ajuden els alumnes de català a fer les pràctiques lingüístiques

Ús professional, Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Durant el mes de novembre, establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de les poblacions de Cerdanyola, Ripollet, Barberà i Sant Cugat han rebut alumnes de català perquè poguessin fer pràctiques de conversa. 

Els alumnes que han participat a les pràctiques estaven acabant el curs de català Bàsic 3, que permet obtenir el nivell A2 del Marc Comú Europeu de Referència. Les pràctiques consisteixen a visitar tres botigues fora de l'horari de classe i fer diverses preguntes al personal que hi treballa per tal de practicar la llengua fora en un ambient distès i quotidià. Hi pregunten informacions sobre els productes de l'establiment, la història del negoci, l'origen del gènere que hi venen i, fins i tot, la conciliació familiar dels comerciants.

Les valoracions dels alumnes que hi han participat han estat molt positives: l'experiència ha estat molt enriquidora, els ha servit per perdre la por i l vergonya a l'hora de parlar i els comerciants són molt amables i els expliquen moltes coses.

Els comerços, per la seva banda, també valoren positivament aquesta activitat, i creuen que la seva tasca és important per fomentar l’ús del català.

Vols compartir aquesta notícia?