Alumnes de Cerdanyola visiten les botigues més antigues de la ciutat

Ús professional

Dos grups d'alumnes del nivell Elemental de Cerdanyola van visitar 6 de les botigues més antigues de la ciutat. L'objectiu de l'activitat era entrevistar els propietaris actuals per conèixer de primera mà la història de l'establiment i els canvis que hi ha hagut a la ciutat en els darrers 100 anys.

Els comerços escollits es reparteixen entre la Cerdanyola de Dalt i la de Baix. Al carrer de Sant Ramon, els alumnes van entrevistar els propietaris de la perruqueria Artadó, l'autoservei Padró-Solanet i el celler de Can Costa. En aquest eix és on es troba la botiga més antiga de la població: des del 1908, al celler de Can Costa han vist com un poblet envoltat de vinyes es transformava en la Cerdanyola actual.

A la carretera de Barcelona van visitar la ferreteria Maranges, la tercera generació de la qual està a punt de celebrar el centenari del negoci. A continuació, els alumnes van entrevistar el propietari de la botiga de joguines Dubà. L'activitat es va concloure amb l'entrevista als germans de la floristeria Morera, a l'avinguda de Catalunya.

A l'activitat hi van participar 16 alumnes de nivell Elemental 1 i 2, que prèviament s'havien preparat les preguntes a l'aula i que van poder practicar el català oral en un context real.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?