Es commemora l'Any Fuster a les aules de Cerdanyola

Activitats complementàries

Els dies 2 i 3 de novembre, a les aules del SLC de Cerdanyola es va treballar la vida i obra de l’escriptor Joan Fuster, amb motiu de la commemoració del seu centenari. Els alumnes van poder conèixer alguns dels aforismes més populars de l’escriptor valencià i, fins i tot, en van crear de nous.

Durant el 2022, es commemora el naixement de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), que fou assagista, historiador, crític literari, poeta i activista cultural.

El Servei Local de Català de Cerdanyola s’ha volgut sumar a la commemoració amb dues accions diferents: d’una banda, s’ha difós la figura de Fuster a la premsa local, a la revista Tot Cerdanyola; de l’altra, aprofitant la seva vessant d’escriptor d’aforismes, s’ha treballat a les aules del nivells d’Elemental i Intermedi aquest gènere literari caracteritzat per la seva brevetat i concisió. A l’aula han llegit aforismes de Fuster i, posteriorment, n’han creat de propis: “Hi ha moments a la vida que és millor posar punts finals que punts suspensius.” / “Es poden aclucar els ulls per molts motius.” / “La veritat d’avui és la mentida de demà.”

Les dues sessions a l’aula van anar a càrrec de Joaquín Carbó, estudiant en pràctiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?