Visita d'alumnes de nivell elemental de Ripollet al Molí d’en Rata

Activitats complementàries

L’1 de juny alumnes de nivell elemental de l'Oficina de Català de Ripollet van fer una visita guiada al Molí d'en Rata i a l'exposició El pa de la diversitat.

A la visita, es va explicar la història i el funcionament d'aquest molí hidràulic fariner del segle XIX, i diverses curiositats com l'origen del nom de Molí d'en Rata. Els alumnes van visitar tant el molí com la zona on vivien el moliner i la seva família, amb diversos objectes propis de qualsevol masia o casa de l'època.

 

Al pis de dalt, els alumnes van poder veure les eines que s'utilitzaven antigament per cultivar el blat i segar-lo, i quins passos se seguien per obtenir-ne farina.

Al final de la visita, la guia va presentar als alumnes l'exposició El pa de la diversitat, amb fotos de pans de diverses parts del món, frases fetes sobre el pa i la denominació que rep aquest aliment en diverses llengües. Els alumnes també van poder veure un mapa que il·lustrava quin és el cereal més utilitzat en cada continent: ordi, blat de moro, espelta, arròs, blat...

 

La valoració d'aquesta activitat va ser molt positiva, ja que va permetre als alumnes conèixer més la història de Ripollet i parlar sobre l'alimentació tradicional de diferents llocs del món.

Vols compartir aquesta notícia?