Èxit de participació al Dia del Joc intergeneracional a Ripollet

Oci en català, Oci en català

El dissabte 28 de maig la plaça del Molí de Ripollet es va convertir en un espai de joc intergeneracional, en una jornada organitzada a través del Pla educatiu d'entorn, en què va participar l'Oficina de Català, amb activitats lúdiques per a totes les edats i amb el català com a llengua de cohesió social.

Nombroses famílies es van acostar a la plaça en un matí ben assolellat i van gaudir de les diferents activitats: escacs, tallers de circ, jocs de taula, Scrabble gegant, espai de lectura, etc.

Hi van participar entitats de lleure i associacions de famílies del municipi, a més de la Biblioteca i l'Oficina de Català, que va aprofitar la jornada per presentar la imatge de Totjoc, la nova marca del programa del joc en català, amb motiu del desè aniversari del programa 'I tu, jugues en català?'. Estan adherides al programa més de 500 botigues de tot Catalunya, 26 de les quals a les poblacions del CNL Vallès Occidental 3, i al web es pot consultar l’oferta de jocs i joguines en català i les botigues on trobar-les.

  

Durant la setmana, alumnes dels cursos de català de l'OC de Ripollet també van fer activitats relacionades amb el joc. Van aprendre com es diuen en català els jocs tradicionals, van explicar quin nom reben al seu lloc d'origen, van parlar de si actualment encara juguen o si la societat ha canviat i es juga més amb el mòbil i l'ordinador, i van explicar a què més jugaven de petits. També van jugar a jocs a classe, com el Parauleja.

Vols compartir aquesta notícia?