Comerços de Sant Cugat i Cerdanyola ajuden els alumnes de català a fer les pràctiques lingüístiques

Voluntariat per la llengua, Ús professional, De la competència a l'ús

A Sant Cugat i a Cerdanyola s'hi està desplegant un pla Ofercat i en aquest marc es porten a terme diverses iniciatives per augmentar l'ús del català en el sector del comerç i l'hostaleria. Durant el mes de març, 20 comerços de Sant Cugat i 10 de Cerdanyola han rebut els alumnes de català perquè poguessin fer pràctiques de conversa. El pla Ofercat es prepara en xarxa amb els respectius ajuntaments i associacions de comerç de cada població.

Els alumnes que han participat a les pràctiques estaven acabant el curs de català Bàsic 3, que permet obtenir el nivell A2 del Marc Comú Europeu de Referència. Les pràctiques consistien a visitar tres botigues fora de l'horari de classe i fer diverses preguntes al personal que hi treballa. Hi preguntaven informacions sobre els productes de l'establiment, la història del negoci, l'origen del gènere que hi venen i, fins i tot, la conciliació familiar dels comerciants. Les valoracions dels alumnes que hi han participat han estat molt positives: l’experiència ha estat molt enriquidora, els ha servit per perdre la por i la vergonya a l’hora de parlar i els comerciants han estat molt amables.

Els comerços que s’ofereixen per acollir les pràctiques lingüístiques formen part de la xarxa d'establiments del programa Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?