Inici del club de lectura de Polinyà

Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

El passat 9 d'octubre es va reprendre el club de lectura de Polinyà, format per participants del VxL d'aquesta població.

El club de lectura de Polinyà va obrir aquest trimestre amb la lectura de l'obra El vel de la deessa, de Glòria Sabaté, obra premiada amb el Néstor Luján de Novel·la Històrica 2020. Glòria Sabaté és doctora en Filologia i professora a la Facultat de Filosofia i Comunicació de la Universitat de Barcelona. Autora de diversos estudis acadèmics sobre literatura medieval, la seva primera novel·la, La filla de Lilith, submergeix el lector en ple segle XIV d'una forma exquisida i rigorosa.

La història d'El vel de la deessa arrenca pocs mesos després de l'esclat de la Setmana Tràgica de Barcelona. Un grup de francmaçones encapçalades per Ángeles López de Ayala, sota l'aixopluc de la Societat Progressiva Femenina, s'aferren a l'educació com a via per lluitar contra el rol social que els ha estat imposat pel fet d'haver nascut dones.

Els 12 membres que participen al club van elogiar des del primer moment el vocabulari i les expressions de l'època, que et transporten al 1909.

Vols compartir aquesta notícia?