Primer vermut literari a Polinyà

Activitats complementàries

Hi van participar 10 persones, entre alumnes i voluntaris, que tot i estar conversant una hora i mitja van comentar que els havia passat volant.

Feia temps que el grup de xerrades de Polinyà parlava de fer alguna activitat d'estiu que complementés el club de lectura, alguna proposta que combinés l'estiu i la lectura. D'aquí va sorgir la idea de fer un vermut literari.

Ahir, 27 de juny, se'n va dur a terme la primera edició, i amb l'ajuda de la voluntària Carme Tomàs es van proposar als participants diferents lectures d'estiu. En aquesta ocasió no es van triar obres lleugeres sinó novel·les de pes, que van ser obres publicades ja fa anys però que continuen plenament vigents en la societat actual: "Jo, robot", d'Isaac Asimov; "Un món feliç", d'Aldous Huxley; "Madame Bovary", de Gustave Flaubert, i d'altres de més actuals com "El conte de la serventa", de Margaret Atwood.

La voluntària va anar presentant les diferents temàtiques de les obres: qüestions com la robòtica i l'ésser humà, una societat moderna i futurista, estèril i controlada, la figura de la dona, la seva lluita i la vulnerabilitat dels seus drets, etc..

La densitat de la lectura es va compensar amb la part d'estiu, que consistia a acompanyar la xerrada amb un vermut. I és que la tertúlia literària i el vermut fan molt bon parella!

Vols compartir aquesta notícia?