Una parella lingüística corrobora la vàlua del VxL en una taula rodona d’experiències de voluntariat.

Voluntariat per la llengua

"De cada trobada amb el voluntari en surto orgullosa perquè és una inversió del seu temps a favor del meu aprenentatge", afirma l'aprenenta.

Ahir al vespre, a la sala d'actes del Casal Pere Quart, va tenir lloc una taula rodona amb experiències de voluntariat, celebrada com a acte de cloenda del Curs d'Iniciació al Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell.

A la taula, conduïda per Mercè Rovira, responsable de l'Oficina d'Entitats i Voluntariat, 10 persones voluntàries de diferents àmbits van explicar el funcionament de l'entitat en què col·laboren, les motivacions que els van dur a fer voluntariat i què els aporta a nivell personal. Les entitats representades van ser el Consorci Hospitalari del Parc Taulí, l'AVAN, la Lliga Protectora d'Animals i Plantes, El Far, Ethos, Càritas, Creu Roja, Amics de la Gent Gran i el Voluntariat per la llengua (VxL).

Pel que fa al VxL, Xavi Serret, voluntari amb fins a 7 parelles lingüístiques, va explicar que donar part del seu temps per contribuir a millorar la fluïdesa en aprenents de català (ja sigui en la modalitat presencial com en la virtual) és realment engrescador. Derbi Marín, aprenenta veneçolana de Serret, va compartir la seva experiència de voluntariat en relació al català, amb una molt bona dicció: "Parlar llengües és una riquesa. Estic molt agraïda que el VxL ens doni, a totes aquelles persones que venim de fora, l'oportunitat d'integrar-nos, com a eina de cohesió social, gràcies a la complicitat i el temps de la persona voluntària. Que em parlin i m'ajudin a parlar en català perquè el país triat és ara el meu país significa respecte, integració i portes obertes".

Després d'un torn obert de preguntes i de l'emoció en certs testimonis es va posar de relleu que, malgrat la singularitat pròpia de cada àmbit, tothom va coincidir en valors comuns com emoció, agraïment, companyia, valors, compromís, rebre més del que es dona, addicció i felicitat.

Vols compartir aquesta notícia?