Aquest mes han començat els cursos de català per a persones aturades del programa Aprèn.cat 2023-2024 a Reus i Cambrils

Cursos de català

S'impartiran sis cursos del programa de formació de llengua catalana del SOC

Grup de Bàsic 1 de Cambrils

El dia 8 de gener van començar a impartir-se els cursos de català del programa Aprèn.cat d'aquest període, un pla de formació adreçat a persones no catalanoparlants inscrites a les oficines de treball de la Generalitat de Reus i Cambrils. L'objectiu del programa és ampliar la competència lingüística de l'alumnat i millorar-ne les condicions d'ocupabilitat.

En aquests moments s'imparteixen dos cursos intensius de nivell bàsic 1, de 45 hores de durada, a Reus i Cambrils. Un cop finalitzin, al febrer el pla de formació continuarà amb l'organització de quatre cursos més (dos de nivell bàsic 2 i dos de bàsic 3) perquè l'alumnat pugui obtenir el certificat A2 de llengua catalana. A Cambrils, la formació s'imparteix al Centre Cultural, seu del Servei Local de Català de Cambrils, i té 21 aprenents. A Reus, les classes tenen lloc a la seu del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus,  amb una inscripció de 16 alumnes.

La finalitat d'aquest programa del SOC és ajudar l'alumnat a començar a entendre i parlar el català per millorar les possibilitats de trobar feina, a banda d'encoratjar-los a seguir formant-se. Aquestes accions de formació i certificació que organitza el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, amb el finançament de la Conferència Sectorial, es duen a terme als centres de formació habilitats pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

Aquestes accions formatives són totalment gratuïtes per a l'alumnat.

Vols compartir aquesta notícia?