Més de 220 aprenents de català han participat ja en les activitats del Xalem del CNL de Reus

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Dissabte passat 74 alumnes i voluntaris per la llengua de l’Hospitalet de l’Infant, Cambrils i Reus van anar a Escornalbou

La il·lustradora Berta Artigal i alumnes del CNL  crearan un mural per sensibilitzar sobre l'ús del català

El Xalem també organitza tallers de jocs a Reus i a Cambrils, el taller d'improvisació Però què dius!, a càrrec de Montse Aloy, i una visita a la Casa Navàs amb conversa posterior
 

El programa Xalem del Centre de Normalització Lingüística de Reus, que vol facilitar als aprenents de català entorns de pràctica informal per impulsar l'ús de la llengua més enllà de les aules, ja es troba a l'equador de la seva segona edició i ja ha arribat als més de 220 participants.

Entre els actes que encara no s'han dut a terme, i per als quals ja hi ha la inscripció oberta, hi ha el taller Fem un mural, a càrrec de la il·lustradora Berta Artigal, que amb alumnat i voluntariat del CNL idearà un mural per estimular l'ús del català i es pintarà entre el 22 i el 23 de novembre. Els alumnes podran participar en la pluja d'idees i en l'execució del mural i serà una nova oportunitat de fer servir el català en una activitat molt creativa.

Aquest novembre també es durà a terme una visita a la Casa Navàs amb una dinàmica posterior de conversa, el dia 17; un taller de jocs de taula en català que també és obert per a infants a partir de 6 anys, a càrrec de l'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus, el 18 de novembre al Centre Cívic Les Basses de Cambrils i el 25 de novembre al Mas Vilanova de Reus, i el taller d'improvisació Però què dius!, a càrrec de Montse Aloy, el 23 de novembre a Cambrils per a alumnes de nivell bàsic i elemental.

En total el Xalem ha programat 11 activitats entre l'octubre i el novembre, algunes de les quals ja s'han fet o s'estan duent a terme com el Taller de teatre, a càrrec de Les Artistes Locals, amb 13 participants; els tallers dels Llenguaferits: Assertius amb el català, amb 19 assistents, i Suma, amb 37 assistents; Un món millor, del Museu d'Història de Cambrils, amb 18 assistents, i Això no és màgia, o sí!!!, amb uns 60 espectadors.

La darrera, el dissabte 4 de novembre, ha estat una visita al Castell Monestir d'Escornalbou. L'activitat va mobilitzar 74 persones entre alumnes i participants en el Voluntariat per la llengua de l'Hospitalet de l'Infant, Cambrils i Reus. Els inscrits van poder visitar el castell, fer una petita ruta pel camí dels Frares i participar en les dinàmiques de conversa que els va plantejar l’equip del CNL.

Les inscripcions, que es poden fer a /xarxa/cnlreus/xalem/, són gratuïtes, però tenen places limitades i estan reservades a alumnes del CNL de l'Àrea de Reus i a participants en el Voluntariat per la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?