Assertius amb el català, una proposta per augmentar l'ús social de la llengua

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

És un taller gratuït i obert a tothom que tindrà lloc el dilluns 30 d'octubre 

 El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (CNL) organitza aquest dilluns 30 d'octubre de 19 a 21 h el taller Assertius amb el català, gratuït i obert a la població en general.

En aquest taller es vol reflexionar de manera amable, divertida i participativa sobre els hàbits lingüístics de les persones catalanoparlants. L'objectiu concret és saber com actuar de forma sostenible i assertiva davant de situacions habituals que es produeixen entre un catalanoparlant i algú que potser no té el català com a primera llengua però que l'entén i vol aprendre a parlar-lo.

Els conductors del taller, que tindrà lloc a l'antic Hospital (c. de Sant Joan, 34, Reus), són els Llenguaferits, una parella formada per un català i una francesa que es declaren bojos per les llengües i bojos pel català.

Aquest taller forma part del Xalem 2023, un programa d'activitats ideades per fer créixer els usos interpersonals de català entre la població. Amb aquest mateix objectiu el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa altres programes o activitats com el Voluntariat per la llengua, que forma parelles lingüístiques entre una persona que habitualment parla català i un aprenent de la llengua, o la Sensibilització lingüística a l'aula, que aquest trimestre es desenvoluparà al CNL de l'Àrea de Reus de manera experimental i que també té com a objectiu fer augmentar, fora de l'aula, l'ús oral del català de l'alumnat del CPNL.

Vols compartir aquesta notícia?