Quaranta-dues parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua ja estan en marxa a Reus

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents es van conèixer en dues sessions de presentació del programa que van tenir lloc al Mas Vilanova

Foto de grup

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) i dimecres 18 d'octubre va organitzar dues sessions de presentació del programa al Mas Vilanova, seu del CNL.

En aquesta edició s'han constituït trenta noves parelles lingüístiques presencials i quatre de virtuals, que se sumen a les vuit que el programa va posar en contacte el trimestre passat i que han decidit continuar la seva participació en l'activitat conversant deu hores més.

Les dinamitzadores del VxL a l'Àrea de Reus, Rut Ortiz i Cristina Arias, van ser les encarregades de donar als assistents les instruccions sobre el funcionament de l'activitat i el material complementari, entre el qual destaca el programa d'activitats Xalem! 2023, onze propostes que volen facilitar als aprenents de català la pràctica informal de la llengua amb l'ajuda dels voluntaris i, al mateix temps, oferir-los activitats atractives, diverses i de coneixement de l'entorn.

La finalitat del Voluntariat per al llengua, programa que enguany compleix 20 anys, és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes. 

Foto de grup

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web  www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus (c. de l'Àliga de Reus, 1), a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079.  

Vols compartir aquesta notícia?