Més de cent alumnes aprenen català als nous cursos de les Borges, Mont-roig, Miami, Cambrils i Falset

Cursos de català

Finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme, se sumen als cursos de l'oferta general del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus

Entre finals de setembre i principis d'octubre han començat cinc cursos presencials de català finançats per la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme (DGMRA)al Baix Camp i al Priorat, on s'han inscrit més de cent persones nouvingudes. Aquests cursos se sumen a l'oferta general que el CNL de Reus fa, trimestralment, a Reus, Cambrils, Falset i l'Hospitalet de l'Infant.

A Falset, a la comarca del Priorat, s'ha començat un curs de català oral, l'Ep! Escolta i Parla, que és una formació adreçada a alumnes poc o gens alfabetitzats. Aquest mateix curs també es pot seguir als municipis de les Borges del Camp i Mont-roig del Camp. A Cambrils s'hi ha organitzat un curs de nivell inicial, que és per a alumnes alfabetitzats però amb una llengua materna molt allunyada del català, i a Miami s'hi fa un Bàsic 1, on assisteixen alumnes que ja entenen una mica la llengua catalana. 

Cambrils i Falset disposen d'uns serveis de català estables que treballen coordinadament amb altres agents de la zona, però els cursos de la resta de municipis del Baix Camp que no en tenen s'han pogut tirar endavant sobretot gràcies al suport del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal del Baix Camp i al dels ajuntaments dels municipis implicats, que cedeixen aules o espais municipals per dur a terme aquestes formacions, que acabaran entre novembre i desembre.

Vols compartir aquesta notícia?