El CINC, Cicle de Cinema Infantil en Català, continua amb èxit durant l'agost a La Fira Centre Comercial

Oci en català

  • El nombre d'espectadors que hi ha hagut fins ara fa preveure xifres rècord aquest tercer any
  • La implicació dels Cines Axion ha permès projectar els films en sales amb més capacitat i fins i tot, quan ha calgut, en dues

El Cicle de Cinema Infantil en Català continua aquest agost amb èxit a Reus de la mà de La Fira Centre Comercial, la Regidoria de Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus i els Cines Axion.

El cicle ofereix aquest estiu un programa per a aquest estiu de 9 pel·licules, amb què els més petits però també els joves poden gaudir de 9 films en català a un preu per a tots els públics, 3 €. Les sessions del cicle es fan cada dijous a les 18.30 h, des del 6 de juliol i fins al 31 d'agost.

L'any passat es projectaven en una sala amb una capacitat per a 130 espectadors, però la implicació directa de Cines Axion ha permès que enguany es facin en una sala més gran per donar cabuda a la gran demanada d'aquestes pel·lícules. Fins i tot en algun cas s'han habilitat dues sales perquè els espectadors no es quedessin sense localitat. Això i el bon ritme de venda d'entrades anticipades fa pensar que aquest estiu se superaran amb escreix el miler d'espectadors de l'estiu de 2022 i que s'arribarà a xifres rècord.

Les entrades es poden adquirir en línia des del web de Cines Axion, i presencialment  a la taquilla dels cinemes mitja hora abans de la projecció, però l'organització recomana comprar-les anticipadament.

Tot fa preveure que aquesta setmana, amb la projecció de DC Lliga de Supermascotes, la sala es tornarà a omplir.

Programació:

06/07/2023 - Tadeu 3. La Taula Maragda

13/07/2023 - Minions El Origen De Gru

20/07/2023 - Dragon Ball Super Hero

27/07/2023 - Detectiu Conan: La Núvia De Halloween

03/08/2023 - Hopper: El Polletllebre

10/08/2023 - Dc Lliga de Supermascotes

17/08/2023 - Mòmies

24/08/2023 - El Gat Amb Botes: L'últim Desig

31/08/2023 - Super Mario Bros: La Pel·lícula
 

Des de l'organització es vindica amb aquest cicle l'oci familiar en català i a l'abast de tothom.

El Cicle de Cinema Familiar, que després va esdevenir CINC, va néixer a Reus l'any 2003 per la preocupació de la llavors Regidoria de Política Lingüística i el Centre de Normalització perquè els infants de la ciutat i rodalia no podien veure pel·lícules infantils en la llengua pròpia de Catalunya.

Va començar a l'Orfeó Reusenc, on va funcionar la majoria d'anys, va passar als Cinemes Reus Palace l'any 2016 i el 2017 a la Sala Santa Llúcia. El 2021 es va reprendre als Cines Axion de La Fira Centre Comercial.

Des dels seus inicis a Reus han vist les pel·lícules en català del cicle 20.709 persones i s'han fet 151 projeccions, la qual cosa demostra que si hi ha oferta hi ha públic per veure cinema en català.

Vols compartir aquesta notícia?