El CINC torna a La Fira Centre Comercial de Reus per tercer any consecutiu

Oci en català

Aquest estiu es projectaran 9 pel·lícules en català als Cines Axion

Les sessions seran cada dijous de juliol i agost a les 18.30 h i el preu de l'entrada serà només de 3 euros

Imatge de la presentació del CINC

El Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) torna amb força a Reus de la mà de La Fira Centre Comercial. El cicle, que s'ha presentat avui en roda de premsa, ofereix un programa per a aquest estiu de 9 pel·lícules, amb què els més petits podran gaudir de 9 films en català a un preu per a tots els públics, 3 €.

Les sessions del cicle, disponibles només als Cines Axion, ubicats a l'interior del Centre Comercial La Fira, es faran cada dijous a les 18.30 h, des del 6 de juliol i fins al 31 d'agost, i començaran amb la pel·lícula 'Tadeu 3. La Taula Maragda'.

Les entrades es podran adquirir en línia a partir d'avui mateix des del web de Cines Axion, i presencialment a la taquilla dels cinemes mitja hora abans de la projecció, però l'organització recomana comprar-les anticipadament.

Programació:

06/07/2023 - Tadeu 3. La Taula Maragda

13/07/2023 - Minions El Origen De Gru

20/07/2023 - Dragon Ball Super Hero

27/07/2023 - Detectiu Conan: La Núvia De Halloween

03/08/2023 - Hopper: El Polletllebre

10/08/2023 - Dc Liga Supermascotas

17/08/2023 - Momies

24/08/2023 - El Gat Amb Botes L'últim Desig

31/08/2023 - Super Mario Bros La Pel·lícula

La presentació del cicle ha comptat amb l'assistència de Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, i Patricia Perugini, gerenta de La Fira. Els ha acompanyat Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística, que ha treballat en el CINC de Reus des de la seva creació. Com ha explicat Daniel Recasens, la tornada a Reus del CINC va ser possible gràcies a les converses que des de 2019 van mantenir el Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i La Fira. Les bones xifres de l'any passat, amb un total de 1.028 espectadors, van animar els organitzadors a consolidar al 2023 l'experiència.

Patricia Perugini ha afirmat que La Fira Centre Comercial ha apostat des del primer moment per la iniciativa que apropa als més petits a gaudir del cinema en la llengua del país i "vindica l'oci familiar en català i a l'abast de tothom".

Amb aquesta programació centrada en èxits de taquilla, els organitzadors preveuen una molt bona acollida i millorar les xifres d'edicions passades amb l'oferta d'un programa únic de cinema familiar doblat en català cada setmana de juliol i agost.

El Cicle de Cinema Familiar, que després va esdevenir CINC, va néixer a Reus l'any 2003 per la preocupació de la llavors Regidoria de Política Lingüística i el Centre de Normalització perquè els infants de la ciutat i rodalia no podien veure pel·lícules infantils en la llengua pròpia de Catalunya.

Va començar a l'Orfeó Reusenc, on va funcionar la majoria d'anys, va passar als Cinemes Reus Palace l'any 2016 i el 2017 a la Sala Santa Llúcia. El 2021 es va reprendre als Cines Axion de La Fira Centre Comercial.

Des dels seus inicis a Reus han vist les pel·lícules en català del cicle 20.709 persones i s'han fet 151 projeccions, la qual cosa demostra que si hi ha oferta hi ha públic per veure cinema en català.

EL CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l'oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Vols compartir aquesta notícia?