El CNL de l'Àrea de Reus celebra Sant Jordi

CPNL

Una actuació de la coral Canta amb el cor, una visita al Molí de les Tres Eres de Cambrils o presentacions i exposicions relacionades amb el Voluntariat per la llengua complementen la festa del llibre i la rosa

La coral Canta amb el cor després d'un assaig

El dia de Sant Jordi el CNL oferirà al públic en general un petit concert de la coral Canta amb el cor, dirigida per Marc Guerris. La coral del CNL està integrada per persones que parlen català i altres que l'estan aprenent. L'actuació serà a les 18.30 h al raval de Santa Anna, 2, de Reus, davant la parada i la seu d'Òmnium Baix Camp.

Durant tota la diada, i a la parada de llibres d'Òmnium Baix Camp, els aprenents i alumnes del CNL, a més d'usuaris de la Fundació Frederic Bara i de Reus Refugi, podran endur-se un llibre en català de segona mà. Es tracta d'una iniciativa d'Òmnium en què col·labora el Centre de Lectura, que s'encarrega de recollir els  llibres per a totes les edats fins al dia 22 d'abril.

A més, el Servei d'Assessorament Lingüístic del CNL ha elaborat un petit lèxic que s'ha inclòs al programa de Sant Jordi de Reus (pag. 15), que tracta termes usuals en aquestes dates com drac, dragó, portada, coberta, best-seller o exlibris.  
 

A Cambrils, el dimarts 25  un grup d'alumnes del Servei Local de Català visitaran el Molí de les Tres Eres amb el guiatge del Museu d'Història de Cambrils.


A l'Hospitalet de l'Infant s'ha organitzat una xerrada informativa sobre el programa Voluntariat per la llengua amb testimonis de voluntaris i aprenents que explicaran la seva experiència com a participants d'una parella lingüística titulada "Voluntariat per la llengua: parelles unides pel català". Serà el 25 d'abril a les 17.30 h a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d'Anjou.

Lligat també al  Voluntariat per la llengua, del 17 al 21 d'abril es podrà veure l'exposició "Quan parles fas màgia" a l'Escola Abel Ferrater de la Selva del Camp, i del 25 d'abril al 4 de maig serà als Jutjats de Reus. A través de la metàfora de la màgia, aquesta mostra destaca la capacitat d'aquest programa per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen. Més endavant la mostra es durà a altres poblacions del Baix Camp i del Priorat.

El CNL de l'Àrea de Reus vol animar tots els seus usuaris a participar en la festa del llibre i la rosa que se celebra en totes les poblacions.

Vols compartir aquesta notícia?