Vint-i-tres parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua a Cambrils

Voluntariat per la llengua, Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents es van conèixer en una sessió de presentació del programa que va tenir lloc al Centre Cultural

Foto de grup dels voluntaris i aprenents

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) i dimarts 14 de febrer a la tarda va organitzar una sessió de presentació del programa a la seu del Servei Local de Català de Cambrils.

En aquesta edició s'han constituït vint-i-tres parelles lingüístiques presencials, de les quals catorze són noves i nou han decidit continuar la seva participació en l'activitat conversant deu hores més.

La dinamitzadora del VxL a l'Àrea de Reus, Rut Ortiz, va ser l'encarregada de donar als assistents les instruccions sobre el funcionament del programa, el material de suport i la informació sobre les activitats complementàries, entre les quals destaca una xerrada sobre el Teatre Bartrina i una caminada a Maspujols organitzada amb el GATA, el grup excursionista que recentment s'ha adherit al programa com a entitat col·laboradora.

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que en tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes. 

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web  www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Servei Local de Català de Cambrils (c. de Sant Plàcid, 18), a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079.  

Vols compartir aquesta notícia?