El Servei de Català del Priorat es presenta a Cornudella i Ulldemolins

Difusió

L'objectiu és que tota la comarca conegui els serveis al seu abast en relació amb la llengua catalana
S’ha fet contactes amb vora 50 establiments de Cornudella de Montsant

Els darrers mesos, el Servei Comarcal de Català del Priorat (SCC) ha contactat amb vora 50 establiments comercials de Cornudella de Montsant. L'objectiu d'aquesta actuació és donar a conèixer els serveis que s'ofereixen a les empreses. Entre aquests serveis hi ha els cursos de català, sobretot en línia, que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística des del SCC a la població en general, i també el servei d'assessorament lingüístic, que inclou la revisió de textos i la traducció. Un altre dels objectius era sensibilitzar els comerciants perquè atenguin la clientela en català, com a indicador de qualitat. 

A més, entre els establiments amb qui s'ha contactat, 6 s'han interessat per adherir-se al programa Voluntariat per la llengua per fer xarxa i donar l'oportunitat de parlar en català a les persones que l'estan aprenent. Al Priorat hi ha ja una trentena d'establiments de tot tipus que s'han compromès a atendre en català els clients que s'hi adrecen en aquesta llengua i a no deixar de fer-ho tot i que la persona encara no el parli prou bé.

Durant aquest període de temps, s'han exposat en alguns establiments de Cornudella (la Farmàcia Tombas, el Bar lo Refugi i el Celler Cooperatiu) els cartells de la campanya "Parla'm en català", que pretén convèncer la població catalanoparlant de parlar en català als nouvinguts i també vol animar els qui l'estan aprenent a demanar que se'ls parli en català.

Després d'aquests contactes amb establiments de Cornudella, entre finals de maig i primers de juny es farà el mateix amb 13 establiments d'Ulldemolins. Tant Cornudella com Ulldemolins són dues localitats prioratines bastant allunyades de Falset, on el SCC té la seu, i amb aquesta iniciativa es pretén fer arribar els serveis del Consorci per a la Normalització Lingüística a tota la població.

Vols compartir aquesta notícia?