El Voluntariat per la llengua organitza un tast de parelles lingüístiques a Falset

Voluntariat per la llengua

L'acte és obert a tothom i els participants que hi assisteixin podran experimentar el funcionament del programa i inscriure-s'hi.

Tast de parelles a Reus

Dijous 19 de maig a dos quarts de cinc de la tarda el Servei Comarcal de Català del Priorat organitzarà un tast de parelles lingüístiques a l'escola Antoni Vilanova de Falset per donar a conèixer el Voluntariat per la llengua (VxL) a les famílies del centre i a tothom qui vulgui descobrir el funcionament d'aquest programa de foment de l'ús del català.

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que en tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d'una manera natural i tranquil·la amb l'ajuda d'un voluntari lingüístic, per la qual cosa calen tant persones catalanoparlants com persones que parlen una mica el català i volen practicar-lo.

La dinamitzadora del VxL al Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus serà l'encarregada de donar als assistents el material de suport per a les converses i les instruccions sobre el funcionament de l'activitat, que es basarà en la tècnica de cites ràpides, en la qual els participants hauran de mantenir una conversa sobre un tema determinat durant uns minuts amb els altres participants que hi assisteixin.

A través d'aquesta proposta els assistents faran un tast de les parelles que organitza el programa, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l'activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), i que es troben una hora a la setmana durant deu setmanes.

Ja disponibles els 25 vídeos de la sèrie "Màgia per conversar"

Tant les parelles presencials com virtuals que es formin arran d'aquesta presentació podran utilitzar vuit nous vídeos de la sèrie "Màgia per conversar", un material que s'emmarca en la campanya "Quan parles fas màgia" i que s'ha creat amb l'objectiu d'estimular la conversa en llengua catalana. Aquest recurs de suport a l'aprenentatge va destinat a les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, l'alumnat del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i tots els aprenents de català que el vulguin practicar.

Tots els vídeos estan protagonitzats pel magEduard Juanola que, a partir d'uns jocs de màgia, proposa temes d'interès per encetar una conversa. En aquesta ocasió, els nous vídeos proposen parlar sobre temes com els grans invents de la humanitat, els millors regals, les fites de les nostres vides o les il·lusions. Amb aquesta quarta temporada, la sèrie arriba als 25 vídeos previstos. Aquest recurs complementa altres materials de foment de la conversa com elsFils de conversa i les col·leccionsParlem Tu i Jo, Llegir per parlar, llegir per aprendre i Temes per parlar.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Servei Comarcal de Català del Priorat (plaça de la Quartera, 1, Falset), a vxl.reus(ELIMINAR)@cpnl.cat o al 634 740 079. 

Vols compartir aquesta notícia?