Cal Gallisà guanya el premi Ganxet Llengua

Ús professional

-En l'acte de lliurament dels premis s'han repartit a tots els assistents els lèxics d'alimentació que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) ha editat en col·laboració amb la Regidoria d'Empresa i Ocupació i els Mercats de Reus

-També s'ha presentat un vídeo tutorial per promoure el cercador lingüístic en llengua catalana Optimot

La Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de Reus, té clar que atendre els clients en la seva llengua és un factor de qualitat. Per això, des de les primeres edicions convoca el Premi Ganxet Llengua. En aquesta ocasió Cal Gallisà ha sigut guardonat amb aquest premi que reconeix l'establiment que destaca en l'ús del català en l'atenció al públic. El més important és que és un premi que s'atorga per votació popular i per tant són els clients els que valoren si s'hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

Enguany, en l'acte de lliurament dels premis s'han repartit a tots els assistents els lèxics d'alimentació que el Centre de Normalització Lingüística (CNL) ha editat en col·laboració amb la Regidoria d'Empresa i Ocupació i els Mercats de Reus, amb l'objectiu d'augmentar l'ús del català en el comerç, especialment en la retolació. Tots els lèxics i una guia de conversa es poden descarregar en format digital des del web del CNL.

A més, la Ganxet Pintxo contribueix a difondre termes de l'àmbit de la gastronomia, com cibulet, seitó, tripa, pernil de l'espatlla, catxel o escopinya de gallet, a través de diversos enigmes lingüístics que s'han plantejat a les xarxes socials del certamen i que han obtingut més de 500 respostes.

També, per mitjà dels enigmes i d'un vídeo tutorial que el CNL ha estrenat el dia del lliurament de premis de la Ganxet Pintxo i que difondrà posteriorment, es vol promoure el millor cercador lingüístic en llengua catalana, l'Optimot, que ajuda de manera eficaç a garantir la qualitat lingüística que tot comerç busca. En aquesta mateix línia, el CNL ha posat a disposició dels participants de la Ganxet Pintxo el Servei d'Assessorament Lingüístic, entre altres serveis del CNL, pel qual s'han interessat més de la meitat dels establiments a través del formulari que se'ls va fer arribar.

El Premi Ganxet Llengua -impulsat pel Centre de Normalització Lingüística, que col·labora amb la Cambra de Comerç en la Ganxet Pintxo des dels inicis per garantir-ne la qualitat lingüística- ha reconegut ja anteriorment altres establiments participants en la ruta de tapes: Bon-Mar, L'Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy, 3denou, As de Copes, Taverna Despertaferro, Restaurant L'Estel, Fleca Restaurant 158, Hamburgueseria Tàstum, Museu del Vermut, Arrels, Les Taules del Giner, La Tronada i Lizarran.

Vols compartir aquesta notícia?