Dotzena edició de la campanya “A l’abril cada paraula val per mil” del CNL d'osona

Activitats complementàries

Hi participen 25 ajuntaments de la comarca

L'1 d'abril s'inicia per dotzè any consecutiu la campanya "A l'abril cada paraula val per mil" que posa a l'aparador dels comerços d'Osona la llengua i, més concretament, les frases fetes, a partir de les quals es fa un concurs.

En aquesta edició el verb TENIR és el protagonista dels 30 cartells que exposen les botigues durant tot el mes d'abril. A cada un dels cartells hi ha una frase feta amb tres opcions diferents de significat per tal que qui vulgui pugui participar en el concurs triant quina és l'opció correcta.

Volem que la ciutadania en general es fixi en els cartells i faci conscient aquesta riquesa expressiva que té la nostra llengua. 

COL·LABORACIONS

Cal tenir en compte que la col·laboració de l'administració local, biblioteques, escoles i, especialment, les associacions de comerciants i comerços és fonamental. 

Comptem amb l'Associació de comerciants de Vic, Vic Comerç, que col·labora en el repartiment de cartells entre les botigues associades; la col·laboració de les associacions de comerciants de Manlleu, MabManlleu; de Torelló, Agrupació de Comerciants de Torelló; de Taradell, Associació de Botiguers de Taradell, i de Tona, Associació de Comerciants de Tona.  En aquesta edició també hi ha molts premis d'ajuntaments de la comarca que han volgut col·laborar amb un premi de comerç local (13 ajuntaments).  

CONCURS

Pel que fa al concurs associat a la campanya, es pot trobar tota la informació al blog A l'abril cada paraula val per mil, on hi ha el formulari corresponent per participar en el concurs general. També s'hi troba la informació del concurs que promou l'Ajuntament de Vic per als centres de secundària de la ciutat i en el qual està previst que hi participin els grups d'estudiants dels centres de Vic.

El setmanari El 9 Nou fa difusió del concurs i publica a la seva edició digital la frase del dia, amb un enllaç a un formulari per participar en el premi d'una subscripció. Aquest mateix concurs també el trobareu a les xarxes del CNL d'Osona, tant a la xarxa X @cpnlosona com a Instagram @cnlosona.

PREMIS

Totes les persones, majors de 18 anys, que hagin encertat les 30 preguntes i especificat el nom d'un mínim de 15 botigues o espais diferents on apareixen aquestes paraules entraran en el sorteig dels diferents PREMIS COMERÇ, que seran vals de 100 euros o 50 euros per gastar en una de les botigues de les poblacions que hagin col·laborat en la campanya.

En aquesta edició hi ha un premi especial de Voluntariat per la Llengua. Les persones participants al concurs i les persones que hagin encertat les 30 preguntes, però que no hagin sortit premiades amb els PREMIS COMERÇ podran entrar al sorteig del PREMI VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA, que serà un val de 50 euros per gastar en una botiga col·laboradora del Voluntariat per la Llengua de les poblacions de Vic, Manlleu o Torelló.

El sorteig dels premis es durà a terme durant la segona setmana de maig a través de la plataforma random.org.


Cartell "A l'abril cada paraula val per mil". Edició 2024

Vols compartir aquesta notícia?