Participació en el projecte LLEGIM + de Vic

Activitats complementàries

Participació en el projecte Llegim més de Vic, dedicat a la novel·la negra.

Mostra de novel·la negra en català al SLC de Vic

club lectura Espai Multilingüe

Del 17 al 22 d’octubre, les biblioteques, les llibreries de Vic i el CNL d’Osona han dut a terme activitats del projecte Llegim més, que té per objectiu promoure la lectura a la ciutat. En aquesta edició la protagonista ha estat la novel·la negra.

Des del CNL d’Osona, a banda de fer difusió dels actes programats – la taula rodona i la ruta literària per les llibreries-, s’ha fet una petita mostra-exposició de novel·la negra en català: tant llibres de lectura fàcil, com obres de novel·la negra escrita en català, com traduccions de la literatura estrangera. L’objectiu era apropar als alumnes aquest gènere i fer-los conèixer el ventall de possibilitats que hi ha en català de llegir aquest gènere.

Al llarg de la setmana diferents grups de tots els nivells dels cursos del SLC de Vic s’han apropat a la mostra, ubicada a la sala polivalent del CNL d’Osona i han pogut fullejar els llibres, descobrir el lèxic més usat en aquest gènere i també han pogut fer un joc amb frases fetes que contenien lèxic de mateix estil.

Els alumnes de nivell elemental 1 del SLC de Vic han participat en un club de lectura fàcil, proposat per l’Espai Multilingüe de la Biblioteca Pilarín Bayés de Vic. Aquesta activitat els ha servit per llegir i conèixer l’obra de Jaume Fuster Qui és l’assassí?, una lectura fàcil del gènere negre.

Vols compartir aquesta notícia?