Presentació del conte de Sant Jordi 2022

CPNL

Dimecres, 20 d’abril, a les set del vespre, es fa la presentació del conte de Sant Jordi a La Farinera de Vic, amb la presència de totes les entitats que col·laboren en aquesta iniciativa des del 2015.

Aquest any, el conte equatorià La llegenda de Cantuña és el resultat final de la tasca que s'ha dut a terme entre diverses entitats de Vic que fan aquesta activitat col·laborativa

Conte de Sant Jordi 2022

Es tracta d'una iniciativa que es porta a terme des del 2015 i que posa en connexió diferents entitats de Vic amb l'objectiu d'aconseguir un conte original que es presenta per Sant Jordi, un conte que segueix tot un procediment d'edició a través de totes aquestes institucions.

El conte La llegenda de Cantuña, pensat i escrit per un grup d'alumnes de nivell Bàsic 3 del Servei Local de Català de Vic, ha estat l'escollit després de diverses propostes d'altres contes del mateix grup classe. Són els mateixos alumnes que redacten de nou el conte i hi fan les modificacions i correccions oportunes.

Després del procés de redacció és el torn dels alumnes de La Farinera de Vic que posen imatges als mots del conte, el divideixen en escenes i dibuixen els fons i els personatges, en fan les il·lustracions i una animació per la versió digital del conte.

Les alumnes de teatre d'Escènic Vic preparen les veus dels protagonistes que narren el conte en la versió digital. I alumnes de l'EMVIC creen la música que acompanyarà les veus en aquesta versió digital del conte.

Finalment, l'Associació Tapís fa l'edició física del llibre en una edició única, feta amb paper reciclat.

El conte La llegenda de Cantuña es podrà trobar a totes les llibreries de Vic a partir del 23 d'abril i també a la parada de Sant Jordi de l'Associació Tapís. També a la llibreria Contijoch de Manlleu i a Can Manolito de Roda.

Centre de Normalització Lingüística d'Osona - @cnlosona @vxlosona (Instagram i Facebook) @cpnlosona (Twitter)

La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic - @lafarinera_cavv

Escènic Vic -@escenicvic

Escola de Música i Conservatori de Vic - @emvic.cat (Instagram) @latlantidavic (Instagram) @escolamusicavic (Twitter) @latlantidavic (Twitter)

Associació Tapís - Instagram: @associacio_tapis (Instagram) @AssociacioTapis (Twitter)

Vols compartir aquesta notícia?