Tertúlia a la Biblioteca Joan Coromines del Masnou

Activitats complementàries

El 22 de novembre es va fer una tertúlia amb el comentari del llibre Les bicicletes de l'Havana, de Jaume Benavente

Com és habitual, la voluntària lingüística Carme Giol va conduir de manera lúdica i amena la tertúlia, que va comptar amb l'assistència dels alumnes de català del nivell Intermedi 1. El llibre narra les peripècies d'un noi de 16 anys que viu a l'Havana Vella i que es troba involuntàriament involucrat en un cas d'espionatge polític. A partir d'aquesta trama, la novel·la va desgranant diferents personatges i situacions que són el pa de cada dia de la vida dels habitants de Cuba, com ara el control polític, les delacions, les dificultats per tirar endavant, l'escassedat, l'economia submergida, però també la música, l'amor, l'amistat, la solidaritat, l'honestedat i l'esperança.

La presència d'un alumne d'origen cubà va enriquir molt el debat, ja que va aportar informació de gran interès sobre la societat cubana i va saber transmetre la complexitat del passat recent i el present de l'illa.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou en el marc del programa Voluntariat per la llengua, amb la col·laboració de la Biblioteca Joan Coromines.

Vols compartir aquesta notícia?