Els alumnes del Masnou visiten el Museu Cusí de Farmàcia

Activitats complementàries

Alumnes del nivell intermedi fan una visita guiada pel Museu Cusí de Farmàcia del Masnou

El dia 6 de novembre els alumnes del nivell intermedi 1 van visitar el Museu Cusí de Farmàcia, ubicat a la seu dels laboratoris Siegfried (antics laboratoris Alcon Cusí) del Masnou.

La visita, guiada per Cesca Niubó, treballadora jubilada dels laboratoris, va començar a la sala de conferències, on hi ha l'espai expositiu on es mostren diferents col·leccions d'objectes i complements relacionats amb la farmàcia, l'oftalmologia i la història dels laboratoris. Hi destaquen la col·lecció de pots d'apotecari de ceràmica, la de vidre farmacèutic, la de morters, la d'òptica i la d'ex-libris, amb algunes curiositats com les lents de contacte més antigues, un dels primers aparells per operar cataractes o unes ulleres graduades per a un cavall.

A continuació es va visitar la biblioteca, que conté més de 10.000 volums i destaca per llibres antics de farmàcia i oftalmologia, des del segle XVI fins al XX.

Finalment, els alumnes van accedir a la part més important del museu, la farmàcia de Santa María la Real de Nájera, comprada pel fundador del laboratori el 1921 i traslladada al Masnou. Es tracta d'una farmàcia d'estil barroc, construïda a la segona meitat del segle XVIII, de gran bellesa, amb prestatges amb pots d'apotecari i flascons de vidre, i armaris i calaixos de fusta decorats amb els noms de les plantes que contenien, pintures d'animals o motius rurals.

En acabar la visita els alumnes van agrair a Cesca Niubó les seves extenses i amenes explicacions, que van passejar els assistents per la història de la farmàcia catalana, espanyola i europea.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou, amb la col·laboració del Museu Cusí de Farmàcia.

 

 

Vols compartir aquesta notícia?