El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Internacional del Joc amb el lliurament de premis de la segona edició del concurs JOCen10

Oci en català

Víctor Farradellas, Àlex Moré i Josep M. Plana són els guanyadors de la segona edició del JOCen10

S'han rebut un total de 23 vídeos participants amb tutorials de 20 jocs inclosos al catàleg del programa Totjoc

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) tanca la segona edició del JOCen10, el concurs de tutorials de jocs de taula en català, amb un acte de lliurament de premis en format virtual, que s'emetrà per les xarxes aquest divendres 26 de maig a les 12 h, amb motiu del Dia Internacional del Joc, que se celebra aquest diumenge. Enguany el concurs ha tingut una participació de 23 vídeos, amb gairebé 4.500 visualitzacions en total.
 


El primer premi -que consisteix en un IPad, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català- s'ha atorgat a Víctor Farradellas, que ha presentat un videotutorial del joc Molt soroll per un rei (Marc Figueres), de l'editorial Snafu, un joc per jugar en solitari i on cal assumir el paper del rei Pere II el Gran.

El segon guardó se l'ha endut Àlex Moré pel videotutorial del joc Vip rip (Eloi Pujades, Eugeni Castaño i Víctor Medina), de l'editorial Zombi Paella, on cal vincular refranys i dites populars a difunts famosos, reals o del món de la ficció i aconseguir que la resta descobreixi les associacions. El segon premi és una subscripció bàsica a Filmin.cat, un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català.

El tercer premi, que conté un val d'Abacus de 50 € i un lot de jocs en català, i que és resultat de la valoració del públic, ha estat per Josep M. Plana pel videotutorial Laberint màgic (Dirk Bauman), de Devir, amb un total de 185 vots.

La selecció del primer i el segon premi ha anat a càrrec del jurat format per l'expert en jocs Oriol Comas; el creador de jocs de taula Eugeni Castaño; la presidenta de l'Associació Catalana de Jocs de Taula, Marta López; la guanyadora del primer premi de l'edició 2021 del concurs JOCen10, Carla Rubio, i el tècnic d'imatge i edicions del Consorci per a la Normalització Lingüística, Joan Pol.

El jurat ha volgut, a més, fer una menció especial per a dos videotutorials: Laberint màgic, de Josep M. Plana, i La Fallera Calavera, d'Elisabet Castaño.

JOCen10 és una concurs creat per difondre els jocs de taula en català, promoure la creació de materials audiovisuals en català i donar visibilitat a les empreses col·laboradores del programa Totjoc del CPNL.

Aquesta edició el concurs ha comptat amb la col·laboració d'Abacus, que ha difós el certamen mitjançant les seves xarxes socials i també a les seves botigues.


El segon JOCen10

Donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català a la ciutadania, fomentar l'ús del català a través del joc i promoure la creació de tutorials en català sobre jocs de taula són els objectius que han dut el CPNL a organitzar el JOCen10, un concurs pioner en l'àmbit dels jocs de taula en català i emmarcat dins del programa Totjoc.

Vols compartir aquesta notícia?