Els alumnes del nivell bàsic del Masnou fan l’itinerari “El Masnou, terra de mar”

Cursos de català, Activitats complementàries

El dijous 18 de maig els alumnes del nivell bàsic de català del Masnou van fer la primera part de l'itinerari "El Masnou, terra de mar", un passeig pels carrers, edificis i racons més emblemàtics del poble.

Conduïts de manera molt didàctica i amena per Esther Garrido, guia local, la ruta va portar els participants a descobrir els orígens del Masnou com a barri de pescadors de Teià, els primers pobladors romans de la vil·la de Cal Ros, que exportava vi fins als confins de l'imperi, l'antic urbanisme del poble, les històries d'indians i del comerç transatlàntic amb Amèrica, l'arquitectura modernista i de les cases de cos, la construcció de l'església primigènia, entre altres aspectes de la història del poble.

Els alumnes, molts dels quals són originaris del continent americà, van gaudir d'allò més amb la passejada i es van mostrar molt interessats per la història que batega a molts carrers, cases i racons del poble, que en molts casos connecta amb la història dels seus llocs d'origen.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou, amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació.

Vols compartir aquesta notícia?